Senioři z okolí Zdic dostali venkovní posilovnu

14. září 2011

Ve Zdicích otevřeli unikátní hřiště pro seniory s jedenácti speciálními terapeutickými stroji. Stojí v zahradě domova seniorů „V zahradách“.

Cvičit na nich ale může každý, kdo do zahrady přijde, nejde jen o výsadu „domácích“.

Oficiálně se místo v parku zdického domova seniorů označuje jako „hřiště pro seniory“, ovšem přesnější název by byl „posilovna pod širým nebem“ - na strojích si přece jen lidé nehrají, spíš na nich cvičí. Ředitelka domova dokonce plánuje trenérku - rehabilitační sestru. „Poradí každému, které stroje může s ohledem na svůj zdravotní stav používat,“ říká Ivana Rabochová.

Pro přesný termín společných hodin s rehabilitační sestrou si zavolejte do Domova V Zahradách - zatím je to plánováno na středeční dopoledne a čtvrteční odpoledne. Nicméně pokud se obejdete bez rad trenérky, můžete si v oné posilovně pod širým nebem zacvičit kdykoliv sami: „Zahrada je volně přístupná od 7 do 19 hodin. Jediné omezení platí pro děti,“ dodává Ivana Rabochová s tím, že stroje jsou příliš masivní a tím pádem nebezpečné.

Domov pro seniory V Zahradách - Zdice

Venkovní posilovna přišla na 460 000 Kč - z 95 procent ji zaplatil Středočeský kraj. Ti z vás, kteří dávají před cvičením přednost golfu, se taky mají na co těšit. To už ale cestujeme v čase - o připravovaném hřišti minigolfu ve Zdicích si povíme víc, až bude vše definitivně potvrzeno, zatím jde jen o další ze smělých plánů ředitelky domova pro seniory.

autor: pek
Spustit audio