Silničáři kvůli plánované opravě Barrandovského mostu dočasně otevřeli sjezd a nájezd na Pražský okruh u Písnice

2. květen 2022 13:00

Dlouho zavřený nájezd na Pražský okruh mezi Písnicí a Dolními Břežany u Prahy je dočasně zprovozněn. Řidičům to ulehčí cestu do centra Prahy i na brněnskou a plzeňskou dálnici. 

Důvodem otevření nájezdu je oprava Barrandovského mostu a uzavření silnice v Břežanském údolí. „Uvolníme efektivní objízdnou trasu do listopadu zavřeného Břežanského údolí, ale hlavně předem uvolňujeme maximální dopravní průchodnost jihu Prahy před omezením provozu na Barrandovském mostě plánovaném na polovinu května,“ upřesňuje mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Rekonstrukce Barrandovského mostu

Oprava Barranovského mostu začne v pondělí 16. května. Víkend před ním začnou silničáři vyznačovat objížďky a dopravní omezení. První fáze zahrnuje rekonstrukci nájezdové rampy ze Strakonické ulice a jižní části horní konstrukce mostu. Při opravě bude uzavřen pravý jízdní pruh ve směru na Prahu 4 a jeden jízdní pruh bude převeden do protisměru. Letošní část rekonstrukce má trvat 110 dní, další fáze budou pokračovat v příštích letech. Silnici v Břežanském údolí uzavřeli středočeští silničáři v březnu kvůli havarijnímu stavu. Předpokládají, že do konce roku budou práce hotové.

Nájezdy na Pražský okruh mezi Písnicí a Dolními Břežany jsou dočasně otevřeny

Nájezd na Pražský okruh je oficiálně zavřený asi 12 let, tedy od začátku zprovoznění dálnice, můžou za to staré smlouvy. Trvalé užívání nájezdu je podle Rýdla podmíněné vybudováním obchvatu Písnice, bez něj se obyvatelé z okolí obávají nárůstu dopravy. Obchvat je ale zatím v nedohlednu. Nájezd proto zůstane otevřený pouze dočasně a to do začátku prosince letošního roku.

autor: Karolína Burdová
Spustit audio