Šípkový čaj nebo čaj z květu černého bezu. Jsou chutné a zdravé
Také se u vás doma v tomto období začíná pít ve velkém čaj? Nejenom, že zahřeje, ale může být velmi prospěšný našemu zdraví.
Když se bavíme o starých časech, musíme vzpomenout čaj šípkový. Ten se vaříval jako prevence proti nachlazení, protože šípek je bohatým zdrojem vitamínu C. Je také skvělý, když se cítíte unavení nebo na noc, když se potřebujete pořádně vypotit.
A druhým čajem, který v domácnostech nechyběl, je ten z květu černého bezu. Je také zdrojem vitamínu C a je výborný při nachlazení a rýmě, mírní kašel, snižuje horečku a i po něm se výborně vypotíte. Navíc je výborný s medem a citrónem a chutná snad každému. Tak nezbývá, než koupit a vyzkoušet.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.