Šípkový čaj nebo čaj z květu černého bezu. Jsou chutné a zdravé

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Šípkový čaj

Také se u vás doma pije v zimě ve velkém čaj? Nejenom, že zahřeje, ale může být i velmi zdraví prospěšný. Naše babičky vařily asi nejčastěji čaj šípkový.

Působí jako prevence proti nachlazení, protože šípky jsou bohatým zdrojem vitamínu C. Přes den pomáhá proti únavě a na noc se pije, když se potřebujete pořádně vypotit.

Druhým čajem, který naše babičky hodně vařily, je čaj z květu černého bezu. Je také zdrojem vitamínu C, je výborný při nachlazení a rýmě, mírní kašel, snižuje horečku a i po něm se skvěle vypotíte. Oba čaje můžete dovést k dokonalosti, když do nich přidáte med a citron. Doufám, že to brzy vyzkoušíte. Vaše Iva Hüttnerová.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio