Skautům v Říčanech shořela klubovna. Škoda je 2 miliony korun

3. září 2020

V Říčanech u Prahy hořela ve středu večer skautská klubovna poblíž rybníku Marvánek. Plameny napáchaly škodu za dva miliony korun, příčinu vyšetřovatelé zjišťují. Událost byla hlášena krátce před 21. hodinou. Požár zasáhl prakticky celou dřevěnou chatu se zděným podsklepením o půdorysu šest krát pět metrů, uvnitř v té době nikdo nebyl.

Zhruba po půlhodině se hasičům podařilo dostat oheň pod kontrolu a objekt dohašovali. „Na místě zasahovaly profesionální i dobrovolné jednotky hasičů z Říčan, Mukařova a z Tehovce,“ upřesnil mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Skautům v Říčanech shořela klubovna

Dnes dopoledne začalo vyšetřování příčiny požáru. „Vyšetřovatel HZS Středočeského kraje požádal o spolupráci expertní skupinu Technického ústavu požární ochrany Praha a také policejního kynologa se psem na vyhledávání urychlovačů hoření,“ dodal mluvčí.

Skautům v Říčanech shořela klubovna

Říčanští skauti mají podle radnice největší středisko ve Středočeském kraji, jejich členská základna strmě roste. Padesát let stará klubovna u Marvánku už nestačila pokrývat poptávku zájemců, proto se nyní poblíž původní klubovny staví pro skauty nové prostory. Nová klubovna vzniká v těsném sousedství nedávno vybudované cyklostezky z Mnichovic do Prahy.

autor: Markéta Šulejová | zdroj: ČTK
Spustit audio