Skořicovka na svatořehořskou voračku

V dobách našich babiček se v kuchyních nejen vařilo, peklo a smažilo, ale chystaly i tekuté lahůdky. Na svatořehořskou voračku třeba skořicovku. Jak na to prozradí Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.

Ingredience
  • ¾ litru domácí pálenky třeba jabkovice
  • velký kus skořice
  • vanilka
  • 20 dkg cukru
  • 1/3 l vody

Do čisté pálenky dáme skořici, vanilku, svařený vychladlý cukr a svařenou studenou vodu. Necháme na slunci asi 6 týdnů a přefiltrujeme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.