Slavia – Mladá Boleslav 3:2. Sešívaní v závěru hazardovali s náskokem

9. prosinec 2018 07:32

Mladá Boleslav prohrála v sobotním utkání s pražskou Slávií 2:3. Hrdinou utkání byl opět boleslavský útočník Nikolaj Komličenko, který dal v zápase oba góly. 

Fotbalisté Slavie už týden dopředu vědí, že zimní přestávku stráví jako vedoucí tým ligy. Po vítězství nad Mladou Boleslaví opět zvýšili svůj náskok na Plzeň na 4 body, ligový podzim zakončí příští pondělí v Jablonci.

Sešívaní si za šestým domácím vítězstvím v řadě šli od první minuty. Velké šance měli Škoda, Traoré i Stoch, jenže proti všem zvládl zakročit gólman Středočechů Šeda. Až na konci první dvacetiminutovky si Džafić pomohl ve vápně faulem a rozhodčí Proske odpískal penaltu.

Zatímco si sudí kontroloval své rozhodnutí u videa, míč si připravil Milan Škoda a po potvrzení pokutového kopu střílel přesně k pravé tyči. Šeda sice směr střely vystihl, ale nedokázal zasáhnout.

Domácí nevyužili další šance, a tak mohli Středočeši po pauze vyrovnat. Po chybě slávistické obrany šel Komličenko sám na branku, jenže Ondřej Kolář si pohlídal bližší tyč, kam ruský střelec zakončoval.

V o chvíli později se naplnilo pravidlo „nedáš – dostaneš.“ Ibrahim Traoré z levého křídla vybídl obloučkem za obranu Miroslava Stocha, který obstřelil Šedu a zdvojnásobil vedení červenobílých.

Třetí branku přidal v 73. minutě Nigerijec Peter Olayinka a zdálo se, že je rozhodnuto, přesto Boleslav dokázala zápas v závěru zdramatizovat:

V 87. minutě se nejlepší střelec soutěže, Nikolaj Komličenko, konečně prosadil a ranou k tyči Kolářovy branky snížil na 1:3. Na začátku nastavení Rus po zásahu videorozhodčího kopal penaltu a svou sedmnáctou brankou v sezoně snížil na 2:3.

Na vyrovnání ale nezbýval čas. Slávisté zbytek nastavení zvládli s míčem pod kontrolou a po výhře 3:2 mají v tabulce 46 bodů.

zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio