Sněžení komplikuje dopravu ve Středočeském kraji. V okolí Strančic nejezdí autobusy

14. leden 2021

Kvůli sněžení ve středních Čechách neodjely dnes od rána desítky autobusových spojů. Provoz komplikují nesjízdné silnice i dopravní nehody. Kvůli tomu byl úplně přerušený provoz autobusů například v oblasti Strančic a Mnichovic.

Profesionální hasiči ze stanic Benešov a Vlašim spolu se svými dobrovolnými kolegy obce Zdislavice zasahovali například na silnici mezi obcemi Zdislavice a Malovidy na Benešovsku. Nákladní automobil tam skončil na boku a o pár metrů dál i sypač, který se snažil vozovku zprůjezdnit. Na místo přijel další sypač a vyprošťovací firma uvádějí hasiči na svém twitteru.

Nehoda na silnici u Zdislavic na Benešovsku

Komplikace byly ráno i na středočeských železničních tratích. Vlaky nejezdily mezi Úvaly a Českým Brodem, a taky mezi Měchenicemi a Mníškem pod Brdy. Mezi Zadní Třebaní a Karlštejnem už vlaky jezdí.

Také silničáři varují řidiče před možnými problémy na silnicích, které namrzají a je na nich místy navátý sníh. Podle ŘSD je třeba si aktuálně dát pozor zejména na sil. I/38 na Mladoboleslavsku, I/18 a I/3 na Voticku, I/16 na Slánsku nebo I/2 na Kutnohorsku.

Spustit audio