Sníh na středočeských silnicích některé řidiče zaskočil

11. prosinec 2012

Desítky nehod se staly na středočeských silnicích. Většina z nich se naštěstí obešla bez vážnějších následků i bez zranění.

Například na Mělnicku blokovala nehoda kamionu provoz na dálnici D8 zhruba čtyři hodiny. Od místa nehody na 12. kilometru ve směru na Prahu se tvořily dlouhé kolony. Před desátou hodinou dopoledne byl ale provoz obnoven a zastavil se v jednom pruhu znovu kolem poledne při vyprošťování kamionu.

„V ostatních případech se většinou jednalo o lehčí nehody nebo například na Rakovnicku spadlo několik stromů, které hasiči odstranili a silnice byly během chvíle opět průjezdné,“ hlásila dopoledne mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Podle našich redaktorů to místy klouzalo i na dálnici D5 z Berouna do Prahy nebo na rychlostní silnici od Slaného do Prahy. Řidiči by měli být opatrní zejména na menších silnicích na Benešovsku, Příbramsku a Rakovnicku, kde se může vyskytovat ujetá vrstva krytá posypem. Zvýšenou opatrnost cestáři doporučují i na hlavních tazích ve Středočeském kraji.

autoři: pek , Michal Trnka , Jana Huzilová , Von , Radek Ctibor
Spustit audio