Soňa Jindrová

editorka vysílání

Jsem editorkou vysílání ČRo Region. Na Dvojce připravuji a čtu zprávy.

Co dělám v rozhlase: Dnes jsem především editorka vysílání a redaktorka publicistiky. Často mě taky můžete slyšet ve zprávách na Regionu, Regině a Dvojce. V Českém rozhlase pracuji od roku 2000. Připravovala jsem pořady jako Putování po středních Čechách, Průvodce minulostí, Seniorklub, Tmavomodrý svět, Tipy pro volný čas, všechny ročníky projektu Dobráci roku, živé vysílání např. ze zasedání MMF v roce 2000 v Praze nebo z terénu při povodních v roce 2002, řadu dokumentů a reportáží např. do Pochoutek, Tady to znám, Hobby magazínu, Česko – země neznámá apod. Protože mám jistou slabost pro parní lokomotivy a cestování vlakem vůbec, připravuji už řadu let pořad Region expres. A protože mám pocit, že je potřeba zpravodajskou lavinu na vlnách Regionu poněkud odlehčit, pustila jsem se před pár lety do natáčení „záludných“ anket s malými školáky ve středních Čechách. Jejich dětský pohled na svět oživuje každý všední den Ranní Region.

Před rozhlasem: Po humanitním gymnáziu jsem hrála v divadle v Karlových Varech, poté prošla mnoha profesemi a nakonec nastoupila zhruba v roce 1996 coby zprávařka do soukromého rádia Profil v Pardubicích (dnes už neexistujícím). O dva roky později (1998) jsem vyhrála výběrové řízení na pozici tiskové mluvčí města Přelouče. Mikrofon mi ale chyběl, a tak jsem v roce 2000 absolvovala konkurs do Českého rozhlasu a jsem tu dodnes. Dálkově jsem také studovala žurnalistiku na Univerzitě Palackého v Olomouci.

Co mě baví: Když se najde nějaká malá chvilka, ráda zajdu do lesa, na turistický výlet anebo se snažím dotvořit a udržovat zahradu. U nás v obci se často scházím s našimi seniory a společně připravujeme nejrůznější vystoupení. Nejvíc mě ale baví moje děti. 

Životní motto: Nedělej druhým to, co nechceš, aby oni dělali tobě.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové