'Souboj' Jarolímů skončil ve fotbalové lize nerozhodně, výjimečný pro ně nebyl

24. únor 2014

Utkání dvou týmů bojujících o pozice zaručující evropské poháry skončil v Gambrinus lize smírně. Liberec remizoval v 17. kole s Mladou Boleslaví 2:2 a zůstává za svým soupeřem o bod na šestém místě. A nerozhodně skončil zápas i pro rodinu Jarolímových.

Za domácí se trefil Marek a za hosty jeho bratranec David, kterého nasadil do utkání otec a teď také trenér Karel. Ani jeden ale nebral utkání jako něco zvláštního.

„My jsme už proti sobě nějaké zápasy takhle odehráli, takže jsem to nebral nějak dramaticky,“ říkal po utkání liberecký Marek Jarolím.

A prakticky shodně mluvil i boleslavský David Jarolím. „Když jsem hrál ještě za Hamburk, tak jsme hráli Pohár UEFA proti Slavii, kde byl Marek. Takže nějak výjimečně ne."

Záložník středočeského týmu dokonce ani na hřišti nevěděl, že gól domácích na 2:0 dal právě jeho bratranec.

„To jsem zjistil v kabině. Důležité je, když člověk ví, kdo dal gól z jeho vlastního mužstva. Nějak jsem to nevnímal, otočil jsem se a blbě tu situaci viděl,“ popisoval David Jarolím, pro kterého jediného nebyl zápas v něčem premiérový.

Marek hrál totiž poprvé soutěžní utkání za Liberec a na druhé straně prvně vedl tým v ligovém duelu trenér Karel Jarolím.

„Pochopitelně bych byl radši, kdyby se Marek prosadil v jiném zápase. Ale stalo se! Větší radost mám z toho, že jsme alespoň srovnali a že se na tom David podílel,“ říkal po utkání zkušený kouč.

Ten se vrátil do české ligy po angažmá na Arabském poloostrově. A nijak nervózní ze soutěžní premiéry u týmu Mladé Boleslavi nebyl.

„Víte, že ani ne. Samozřejmě by bylo smutné, kdyby neměl člověk takovéto předzápasové napětí. To už by byl úplně otupělý,“ prozradil Karel Jarolím, který v minulosti slavil v české lize dva tituly, další pak přidal během angažmá na Slovensku.

autor: mva
Spustit audio