Soud poslal do vazby řidiče dodávky, která se střetla s vlakem

16. červenec 2019 13:45

Soud dnes poslal do vazby řidiče dodávky, která se v sobotu střetla na Rakovnicku u obce Příčina s osobním vlakem. Za obecné ohrožení z nedbalosti hrozí muži trest odnětí svobody na tři až 10 let. Jeden člověk při nehodě zemřel, dalších sedm se zranilo.

Havárie se stala v sobotu odpoledne na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací. Řidič dodávky pravděpodobně nerespektoval výstražné znamení na železničním přejezdu.

Při nehodě, která se stala v sobotu po 15:00, zemřela žena, která cestovala v autě. Dalších sedm lidí se zranilo. Dva lidé jsou těžce zranění, jeden z nich jel ve vlaku. Další žena a jedno dítě se zranily středně těžce, další tři lidé lehce. Řidič dodávky vyvázl s lehkým zraněním, strojvedoucí vlaku bez zranění.

Zkoušky na alkohol u řidiče dodávky a strojvedoucího byly negativní. Jakou rychlostí dodávka jela a další okolnosti nehody, policie nadále zjišťuje. Při havárii vznikla škoda 5,16 milionu korun. Na vlaku je škoda pět milionů, na dodávce 150.000 korun, na trati je škoda vyčíslená na 10.000 korun.

Provoz na železniční trati mezi Lubnou a Zavidovem na Rakovnicku byl obnoven v neděli ráno před 05:30, tedy asi 14 hodin po nehodě. Havarovaný vlak, který po nehodě skončil napříč přes koleje a sjel z asi třímetrového náspu, musel zpět na koleje dostat speciální jeřáb pomocí několika lan.

Spustit audio