Spa Hotel Felicitas v Poděbradech nabízí lázeňskou léčbu spojenou se zážitky a rituální relaxací

30. červenec 2020

Lázeňská léčba ve středočeských Poděbradech se od otevření provozu prvních uhličitých koupelí v roce 1908 zaměřuje na srdce a oběhový systém. Novější lázeňský komplex Spa Hotel Felicitas vybudoval za 13 let své existence rozšířený léčebný přístup. Pod jednou střechou nabízí i lázeňské služby na léčbu pohybového ústrojí a preventivní krátkodobé pobyty.

Středočeský kraj nemá z hlediska počtu lázní velké zastoupení. Přesto patří lázeňské areály v samotném srdci Čech k nejlepším v naší republice. Slogan „Na srdce jsou Poděbrady“ ovšem nesouvisí s polohou tohoto významného lázeňského města, ale se samotným zaměřením léčby.

Pramen léčebné minerální vody Poděbradky byl objeven v roce 1904. Jejím hlavním znakem je výrazná železitá chuť, kterou způsobuje vysoký obsah železa. Nejvýznamnější léčebný účinek má ale vysoký obsah oxidu uhličitého, který se při koupeli naváže na kůži a tkáň. Jeho působením se zvýší tělní oběh, tělo se prokrví a zlepší se činnost srdce. Uhličité koupele proto pozitivně působí mimo jiné i na krevní tlak.

Léčba srdce a oběhového systému za pomoci koupelí v místní uhličité minerální vodě patří od první lázeňské sezony v roce 1908 k místním prioritám. Nejinak tomu je i v nově vzniklém lázeňském komplexu Spa Hotel Felicitas, který se zároveň zaměřuje na léčbu pohybového aparátu, a to pod odborným lékařským dohledem.

Preventivní lázeňské pobyty

Záběr lázeňských procedur a wellness nabídek je ve Spa Hotelu Felicitas velice široký. Zvláštní skupinu hostů tvoří zájemci o preventivní pobyty, které je hotel schopný ve spolupráci s místní lázeňskou lékařkou MUDr. Libuší Bukatovou hostům doslova ušít na míru. Vstupní lékařskou prohlídku zde absolvuje každý. I ten, kdo si do lázní přijede pouze odpočinout. Je totiž nutné vyloučit možné kontraindikace vybraných procedur.

Kromě léčebných uhličitých koupelí ve vlastním hotelovém prameni Poděbradky mají hosté k dispozici i velký komplex rehabilitační péče, fyzioterapie, perličkových koupelí, elektroléčby a podobně. Je tu i velký plavecký bazén, který může hotelový host využít individuálně i během skupinového léčebného cvičení ve vodě pod vedením instruktorky.

Součástí péče o zdraví je zde program zaměřený na relaxaci jako takovou. Odpočinku ve spojení se zážitky patří oddělení Wellness & Relax. K dispozici je saunový svět, kde najdete veškeré druhy saun a zážitkové ochlazující sprchy.

Zážitky nabízí i řeka Labe

Specifickou atmosféru dodává Poděbradům řeka Labe, která přináší i řadu nenáročných sportovních aktivit. Dopřát si na ní můžete poklidnou platbu výletní lodí Král Jiří, která vás zaveze buď do Nymburka, nebo na soutok Labe s Cidlinou. Podél Labe vede do stejných destinací i velmi oblíbená cyklostezka, která je napojená na cyklotrasu Praha - Drážďany. V okolí Poděbrad je rovina a cyklistiku si tu užijí i méně vytrénovaní jedinci. Vyjet můžete i na in-line bruslích nebo se vydat po rovince s nordic hůlkami.

Kromě toho mají Poděbrady bohatý kulturní život, který uspokojí i náročné milovníky divadla a koncertů. Řada kulturních akcí přitom probíhá přímo na lázeňské kolonádě.

Spustit audio