Spadlé dráty vysokého napětí zastavily provoz na 15. kilometru D1, auta už místem jezdí

6. srpen 2022

Provoz na dálnici D1 je po pátečním pádu drátů vysokého napětí na dálnici na 15. kilometru v obou směrech již obnovený. ČTK to dnes ráno řekla policejní mluvčí Michaela Richterová.

Na vozovku vedení elektřiny spadlo následkem bouře v pátek večer. Dálnice byla uzavřená zhruba od pátečních 20:30. Podle Richterové se provoz podařilo obnovit dnes po 03:00 ráno.

Dráty vysokého napětí spadly kvůli silnému větru a dešti. Energetici na místo museli povolat těžkou techniku. Policisté odkláněli dopravu po objízdných trasách přes Jažlovice a Všechromy.

Silné bouřky v pátek večer připravily ve středních Čechách o dodávky elektřiny 15.000 domácností, hlavně v okresech Praha-východ a Benešov. Na vysokém napětí bylo šest poruch, jedna z nich zastavila provoz na dálnici D1.

Středočeští hasiči měli od pátečních 18:00 do dnešních 06:30 hlášeno celkově 77 událostí, z toho ve 44 případech šlo o pomoc s odstraňováním padlých stromů a v osmi případech o další technickou pomoc, která souvisela s bouřkou. Nejvíce událostí bylo podle mluvčího středočeských hasičů Jana Sýkory v okresech Praha-východ a Benešov.

zdroj: ČTK
Spustit audio