Spartu čeká v dohrávce Mladá Boleslav. Trenér Ščasný na Krasnodar nemyslí

21. únor 2016

Fotbalová Synot liga dnes bude pokračovat dohrávkou 18. kola mezi Spartou a Mladou Boleslaví. Pražané, kteří do zápasu vstupují posilněni nedávnou výhrou v utkání Evropské ligy proti Krasnodaru, budou proti Středočechům hájit skvělou domácí bilanci, když na Letné letos v lize ještě neztratili ani bod.

Kromě toho Sparta potřebuje výhru urvat i proto, aby si nenechala odskočit vedoucí Plzeň, která nyní vládne tabulce o šest bodů. Ovšem i výběr Karla Jarolíma hraje o hodně, když se před utkáním v Praze dělí o třetí příčku s Libercem, jenž včera porazil Jablonec.

Oba kluby se dnes pokusí navázat na výhry, kterými vstoupily do jarní fáze ligové sezony. Sparta minulý týden vyhrála ve Zlíně 2:1, zatímco Mladá Boleslav si doma, i díky dvěma gólům Milana Baroše, poradila s posledním Baníkem v poměru 3:0.

„Přiznám se, že o odvetě (s Krasnodarem, pozn. red.) vůbec nepřemýšlím, protože to, co mi teď leží na srdci, je Mladá Boleslav. Pak se začnu zabývat Krasnodarem,“ říká rezolutně sparťanský trenér Zdeněk Ščasný.

Pražskému týmu to v posledních letech proti Mladé Boleslavi jde, když v lize vyhrál šest vzájemných utkání za sebou.

„Pořád říkám, že poháry bereme jako bonus, jako něco navíc. Kvůli nim hrajeme ligu, abychom se do nich dostali. Opravdu je pro mě priorita, abychom zvládali ligové zápasy,“ prohlásil kouč Sparty.

Zdeněk Ščasný rozhodně tak nenechá odpočívat klíčové fotbalisty a postaví nejsilnější možnou sestavu.

S přípravou na zápas možná mohl radit trenéru Ščasnému Ondřej Zahustel, který v zimě přestoupil do Sparty právě z Mladé Boleslavi.

„Nastoupím proti svému bývalému klubu, kde jsem působil od dětství. Bude to pro mě pikantní zápas, ale hrozně se na něj těším,“ přiznal Zahustel, kterého ve Spartě přeškolili ze záložníka na obránce.

Sparta navíc pro dnešní duel chystá speciální akci s názvem 'Se Srňou v zádech', kterou si připomene nedávno zesnulého trenéra gólmanů pražského klubu Pavla Srníčka. V rámci toho si fanoušci budou moci zakoupit speciální odznaky s podobiznou bývalého reprezentanta či na vyhrazeném místě věnovat Srníčkovi osobní vzkaz.

Zápas Sparty s Mladou Boleslaví můžete sledovat v našem přímém přenosu od 15.00. Celé utkání uslyšite na streamu Český rozhlas sport, který naladíte digitálně nebo najdete na webu zpravy.rozhlas.cz.

autoři: mva , jkn
Spustit audio