Špenátové Pochoutky s Otakarem Brouskem

Špenátová polévka podle Luky Brouskové byla podávána k obědu první březnovou neděli. Charizmatický Otakar Brousek starší navštívil Studio chuti v Letňanech a vy si můžete prohlédnout a poslechnout, jak to při jeho pochoutkovém představení vypadalo. Nechybí soupis surovin a nově přidáváme i postup výroby!

Mimo to se herec s nezaměnitelným hlasem nechal vyslechnout Patrikem Rozehnalem. Řeč byla nejen o jídle. Pan Brousek také prozradil jaké prováděl v mládí lumpárny a podle čeho si vybral svou ženu. Dokonce se dozvíte, proč kvůli němu jednou upadl ze židle Miroslav Horníček!

Špenátová polévka Luky Brouskové

6 porcí

Ingredience:
2 brambory; cibule, 6 stroužků česneku, 2 kostičky masoxu, balíček mraženého špenátového protlaku, muškátový květ, kmín, pepř, sůl, 2 vejce natvrdo, kousek másla a 1,25 litru vody

Postup:
Na másle v hrnci zpěníme na jemně nakrájenou cibuli. Zpěněnou cibulku zalijeme vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory a zmražený špenátový protlak. Osolíme a okořeníme (muškátový květ, kmín, pepř, masox). Vaříme do úplného změknutí brambor a uvaření špenátu. Poté brambory rozšťoucháme, čímž se polévka zahustí. Pokud nebude hustá dostatečně, je možné přidat solamyl. Servírujeme na talíře, ne něž jsme nakladli nakrájená vejce a česnek. Polévku můžete zdobit zakysanou smetanou, přikusujte chléb či libovolné pečivo.

DOBROU CHUŤ!