Spisovatel Robert Fulghum navštívil Zruč nad Sázavou už podruhé. Zápis o tom v bude i v městské kronice

29. prosinec 2019

Podrobnosti o opravě trati takzvaného tzv. Posázavského pacifiku nebo detaily z návštěvy spisovatele Roberta Fulghuma. Nejenom tyto informace určitě zapíše Jiřina Bělinová do kroniky Zruče nad Sázavou za rok 2019.

Jiřina Bělinová je čtyři roky knihovnicí ve Zruči nad Sázavou. Zároveň tam vede i místní kroniku. „Přes 20 let jsem pracovala jako učitelka českého jazyka, takže tahle práce nebyla pro mne novinkou,“ říká kronikářka.

Právě do kroniky už brzy zapíše Jiřina Bělinová důležité události, které přinesl letošní rok. Nebude chybět ani informace o znovuzprovoznění železniční trati mezi Ledečkem a Zručí nad Sázavou. Provoz na ní byl omezený přes dva roky kvůli špatnému stavu kolejí. Letos se vlaky na trať vrátily a cestující začali využívat i opravené nádraží.

V kronice bude ale také určitě zmínka o významných osobnostech, které do Zruče letos zavítaly. „Spisovatel Robert Fulghum byl u nás už podruhé. Poprvé to bylo v roce 2017 v souvislosti s vydáním jeho knihy Opravář osudů. A protože mělo toto setkání se slavným americkým spisovatelem velký ohlas, přijal pan Fulghum pozvání i letos, kdy uvedl na trh druhý díl plánované trilogie,“ dodala Jiřina Bělinová.

Kroniku píše na počítači z poznámek, které si připravuje během roku. Kronika má i samostatnou obrazovou přílohu s fotografiemi z jednotlivých akcí.

autor: Michal Trnka
Spustit audio