Spolek Kraj blanických rytířů se již chystá na období po epidemii

26. březen 2020

Spolek Kraj blanických rytířů se již chystá na období po epidemii. Chystá mapy, web i tiskoviny s tipy na výlety.

Koronavirová epidemie narušila plány podnikatelům v turistickém ruchu i destinačním organizacím. Ve středních Čechách musel zrušit nachystané aktivity například spolek Kraj blanických rytířů, který působí v regionu kolem Votic a Vlašimi na Benešovsku a Zruče nad Sázavou na Kutnohorsku.

Už nyní se však připravuje na období, až epidemie ustoupí. Chystá mapy, web i tiskoviny s tipy na výlety, řekla ČTK manažerka spolku Jana Špačková.

"Až nebezpečí nákazy pomine a situace se uklidní, chceme být připraveni a poskytnout turistům potřebný komfort. Ten se týká jak tiskovin, tak nového webu. Připravujeme Rytířské noviny, v nichž představíme top cíle, dáme tipy na pěší, cyklistické a vodácké výlety a upozorníme na novinky v cestovním ruchu," uvedla Špačková.

V infocentrech bude zdarma k dispozici nová mapa s přehledem turistických cílů, pěších a cyklistických tras. Geopark Kraj blanických rytířů připravil i mobilní aplikaci, která pozve k návštěvě zajímavých geologických lokalit, počítá se také s brožurou geologických výletů.

Prostřednictvím takzvané Bonusovky blanických rytířů turisté získají výhody a slevy u poskytovatelů služeb. Špačková připomněla, že kvůli opatřením proti koronaviru je zavřený Vodní dům v Hulicích, Dům přírody u Kondrace nebo vlašimská paraZOO, v níž jsou převážně handicapovaná zvířata.

Nepřístupné je i Muzeum Podblanicka ve Vlašimi a v Růžkových Lhoticích, votický klášter nebo rozhledna na Velkém Blaníku. "Zavřená jsou samozřejmě v souladu s nařízením vlády také turistická informační centra - s jejich pracovníky lze komunikovat pouze prostřednictvím e-mailu nebo telefonu," dodala Špačková.

Spustit audio