Sportovcem Středočeského kraje je Kateřina Šmejkalová. Mistryně světa v aerobicu

25. březen 2015

Středočeský kraj ocenil nejlepší sportovce roku 2014. I tentokrát se všichni sportovci – muži – museli sklonit před nejlepší ženou – mistryní světa a Evropy v aerobicu Kateřinou Šmejkalovou z Kladna. V týmech byl nejúspěšnější i její domovský klub Aerobic Dancers Kladno.

„Jsem ráda, že sport jako je aerobic byl vidět,“ svěřila se po vyhlášení výsledků vítězka. Sportovním talentem Středočeského kraje stal další Kladeňák, dvanáctiletý Jakub Vetešník. I když na to usměvavý blonďák vůbec nevypadá, věnuje se boxu a kickboxu. Také on už získal medaili pro mistra světa. A co ho přivedlo ke kickboxu? „Brácha byl šikanován, tak máma s tátou a teta řekli, že se musíme naučit nějaký bojový sport a vybral jsem si kickbox,“ prozradil mladý sportovní talent.

Kraj také ocenil nejlepší handicapované sportovce uplynulého roku. Mezi trojicí laureátů byl i Martin Zikmund z Neratovic, který se věnuje u nás dosud téměř neznámému sportu - takzvanému „spartan race“. Jedná se o extrémní a tvrdý druh terénního běhu, při kterém se překonávají různé nástrahy terénu i nejrůznější umělé překážky.

Martin, který při chůzi používá francouzské hole, se tomuto sportu věnuje se svým doprovodem, který ho v některých úsecích nese na zádech. Z ocenění měl přitom asi největší radost ze všech laureátů včerejšího večera. „Pro mne ten sport hodně znamená,“ potvrdil oceněný sportovec.

autoři: Veronika Neprašová , Kateřina Havránková
Spustit audio