Sportovcům z Kutné Hory se splnil sen. Získali novou halu za 140 milionů korun

17. duben 2018

Sportovcům v Kutné Hoře by měla tento týden začít sloužit nová hala. Některým místním klubům se tím splní dlouholetý sen, protože doteď neměly ve městě vhodné zázemí. Městský areál vedle plaveckého bazénu stavěli dělníci zhruba dva roky. Hala bude zatím ve zkušebním provozu.

„Tribuna je pro 400 sedících diváků,“ říká manažer sportovní haly Michal Vavák. V hale je podle jeho slov certifikovaná palubovka s parametry evropského basketbalu, kromě toho jsou tam dvě házenkářské branky, stejná plocha se dá využít i na futsal a florbal, „namalovaný“ je kurt pro volejbal. V hale jsou i pokoje pro ubytování sportovců a jednání je o posilovna.

Z místních klubů se chystají novou halu využívat i florbalisté, kterých je ve městě na 250. „Elitní dospělé i mládežnické kategorie jsme museli vyvážet do Zruče, protože ve městě nebyla hala odpovídajícím pravidlům, které florbal potřebuje,“ vysvětluje vedoucí klubu kutnohorských florbalistů Jan Třískala.

Dvě etapy stavby haly stály kolem 140 milionů korun. Většinu zaplatila radnice. To se ale některým zastupitelům nelíbilo. „Tu halu považuji za předimenzovanou,“ argumentuje Jan Havlovic (Alternativa pro Kutnou Horu). Podle starosty Kutné Hory Josefa Viktory (ANO) je ale už teď jasné, že zájemců o využití haly bude víc, než jaká je její kapacita. Proto by se areál mohl rozrůst ještě o jednu menší tréninkovou halu. Případná dostavba by vyšla na dalších 20 milionů korun. O tom ale musí rozhodnout zastupitelé.

Divácká tribuna
V novém areálu je místo ještě pro menší tréninkovou halu
Sportovní hala
autor: Michal Trnka
Spustit audio