STÁHNĚTE SI: Rozhlasové noviny Regionu

24. červenec 2018

I letos jsme pro vás připravili speciální vydání Rozhlasových novin Regionu. Najdete v něm rozhovor s držitelem Českého lva Pavlem Novým, tipy na zajímavé výlety, nejlepší recepty z loňského ročníku Pochoutkového roku, užitečné tipy pro zahrádkáře, velkou křížovku a spoustu dalšího letního čtení.

Pavel Nový ve velkém rozhovoru prozrazuje, jaký druh humoru má nejraději, kde má vystaveného Českého lva, kterého letos získal za hlavní mužskou roli ve filmu Bába z ledu, a také se dozvíte, jak se dostal ke svému "poznávacímu znamení" - nošení krátkých kalhot, a to za jakéhokoli počasí.

Noviny Regionu přinášejí také spoustu užitečných tipů pro vaši zahradu. Dozvíte se, proč je dobré zalévat i v dešti, jak váš trávník zbavíte sedmikrásek nebo kdy je nejlepší čas na prořezávání ovocných stromů.

V plném proudu je druhý ročník Pochoutkového roku. Inspirací vám mohou být vítězné recepty z loňského ročníku - i ty v našich novinách najdete. Vyzkoušet tak můžete cibulového králíka, čokoládové bramborové řezy nebo krkonošské kyselo z chlebového kvásku.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.