Stavba kruhového objezdu u Mladé Boleslavi finišuje

12. listopad 2002

Do finiše se dostává stavba kruhového objezdu v blízkosti automobilky Škoda Auto u Mladé Boleslavi, což si o víkendu vyžádá poprvé úplnou uzavírku komunikace. Objezd má být hotov do konce listopadu a představuje první etapu stavby nové 3,6 kilometrové komunikace mezi Mladou Boleslaví a Kosmonosy. Ta by měla sloužit jako částečný obchvat obou měst a odklonit z nich velkou část nákladní dopravy.

Budoucí silnice se začíná budovat u sjezdu z rychlostní komunikace mezi Prahou a Turnovem v místě stávající Průmyslové ulice. Její součástí je právě kruhová křižovatka u jedné z bran automobilky. Tato etapa stavby umožní především plynulejší odbavování většiny kamionové dopravy, která míří do automobilky.

Úplná uzavírka Průmyslové ulice v úseku od dálnice po průmyslovou zónu v Kosmonosích začne v sobotu v 10:00 a potrvá do neděle 16:00. Uzavírka bude označena dopravním značením. Objízdná trasa povede přes Mladou Boleslav pro cestu ze směru od Prahy a Jičína a v opačném směru od Turnova po silnici II/610 kolem Bakova nad Jizerou. Na rychlostní komunikaci mezi Prahou a Turnovem zůstane provoz bez omezení.

Další etapa nové komunikace měla začít v příštím roce. Podle Ředitelství silnic a dálnic není ale jisté, zda se podaří získat finance. Stavba za 230 miliónů korun zahrnuje úsek od Debře po třídu Václava Klementa na rozhraní obou měst. Poslední etapa s náklady 110 miliónů korun má propojit nedokončenou komunikaci v úseku od třídy Václava Klementa po bránu do Škody Auto. Celá stavba měla skončit v roce 2005. O zajištění peněz pro další etapy stavby nyní vedou jednání ŘSD s oběma městy a odborníky.

autor: red
Spustit audio