Štědrodenní Pochoutky s Bárou Srncovou, Petrem Rajchertem a Oldřichem Sahajdákem

24. prosinec 2012

Na Štědrý den byli na návštěvě v Pochoutkách Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala Bára Srncová a Petr Rajchert. Hlavní slovo měl michelinský šéfkuchař Oldřich Sahajdák z restaurace La Degustation v Praze.

Sedmichodové štědrovečerní menu v moderním českém pojetí:

- marinovaná kedlubna s libečkem
- zapečení šneci s česnekovou pěnou a dýňovým pyré
- pečený žloutek se špekem a černým kořenem
- slámovou polévku se slunečnicovými semínky a sušenými houbami
- candát s hruškovým pyré
- smažený kapr s bramborovým salátem v kouli a s jablečnou majonézou
- domácí vánoční cukroví

Během toho, co jedli, jste se dozvěděli, jak Bára s Petrem slaví vánoce, jak Petr doma řezbaří a proč Bára miluje kameny. Prozradila, jak vyrábí dárky, jak zdobí stromeček, jaký mají vánoční oltář a proč Petr nemá rád vánoční světýlka.

Michelinský kuchař Oldřich Sahajdák prozradil, kdy naposledy rybařil, jak dlouho se u nich v restauraci vaří telecí vývar, jak se dá servírovat jídlo moderně, kde bere inspiraci a jak vypadají recepty ve staré kuchařské knize.

Spustit audio