Středa: Jak vás zaměstnává velká voda?

5. červen 2013

Velká voda opět zasáhla celou zemi, naštěstí ji ovšem neochromila. A to díky vysokému nasazení všech, kteří vynakládají své síly na záchranu životů a majetků lidí, kteří jsou vodou ohroženi. Hasiči, policisté, záchranáři, dobrovolníci nespí již několik nocí a pracují na evakuacích, pomáhají stěhovat, hlídají prázdné domy, staví povodňové bariéry. Ale je spousta dalších, kteří musí vyburcovat své síly na maximum, aby nedošlo k neštěstím a aby byly zajištěné alespoň základní potřeby obyvatel...

Jsou mezi nimi například pracovníci energetiky, vodáren, tepláren, drah a dopravních podniků. Mnozí si ani neumíme představit, co všechno je potřeba zajistit. Budu proto ráda, když si vy, kteří v těchto dnech kvůli velké vodě pracujete jinak než obvykle, najdete chvilku a podělíte se o své zkušenosti s prací kolem velké vody. A ještě raději budu, když nám zavoláte vy, kteří jste viděli někoho takového v akci a složíte mu touto cestou poklonu.


Svůj příběh můžete Jindře zavolat do studia telefonem na číslo 731 800 900.


autor: Jindra Moravcová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.