Středa: Zavařujeme, nakládáme a konzervujeme
Zpracováváte v sezóně ovoce, zeleninu, houby, byliny – prostě to, čeho je v letní sezoně dost a byla by škoda nechat to spadnout a třeba shnít? Máte své oblíbené způsoby konzervování a uchovávání sezónní úrody na zimu? Někdo jezdí dokonce i moštovat a pálit, a co vy? Jaké jsou vaše zkušenosti?
Mnozí z nás jsme alespoň někdy zavařovali, dělali džemy a marmelády, nebo různé čalamády, nebo jsme si alespoň nějaké ovoce, zeleninu či bylinky uchovaly v mrazáku. Protože přijde zima, a ta se nás zeptá, co jsme si připravili na tohle dlouhé období, kdy na zahrádkách neroste nic.
Supermarkety jsou sice celý rok plné ovoce i zeleniny, ale domácí je domácí!
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka