Středa: Zavařujeme, nakládáme a konzervujeme

20. červen 2018

Zpracováváte v sezóně ovoce, zeleninu, houby, byliny – prostě to, čeho je v letní sezoně dost a byla by škoda nechat to spadnout a třeba shnít? Máte své oblíbené způsoby konzervování a uchovávání sezónní úrody na zimu? Někdo jezdí dokonce i moštovat a pálit, a co vy? Jaké jsou vaše zkušenosti?

Mnozí z nás jsme alespoň někdy zavařovali, dělali džemy a marmelády, nebo různé čalamády, nebo jsme si alespoň nějaké ovoce, zeleninu či bylinky uchovaly v mrazáku. Protože přijde zima, a ta se nás zeptá, co jsme si připravili na tohle dlouhé období, kdy na zahrádkách neroste nic.

Supermarkety jsou sice celý rok plné ovoce i zeleniny, ale domácí je domácí!

Spustit audio