Středeční Noční linka: Osudová žena, osudový muž

12. srpen 2020

Měli jste to štěstí, že jste potkali svoji osudovou ženu či osudového muže? Věděli jste hned při prvním setkání, že bude dotyčná osoba pro vás důležitým člověkem na vaší cestě životem nebo jste na to přicházeli postupně? Kdo je pro vás osudovou ženou či osudovým mužem a proč? Kde jste se potkali poprvé? Šli jste spolu životem společně nebo se na čas vaše cesty rozešly?

Femme fatale je přitažlivá a svůdná žena, schopná svým šarmem až nadpřirozeně okouzlit muže a podmanit si je. Je archetypem literatury a umění. V příbězích se objekty jejího zájmu dostávají do nebezpečných, mnohdy až zhoubných situací. Zažili jste i vy něco podobného nebo je realita knižním vzorům velmi vzdálená?

Na vaše příběhy se budeme těšit na čísle 731 800 900.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.