Středeční Noční linka: Svět je malý a o náhody tu není nouze!

8. leden 2020

Zažili jste někdy setkání, při kterém jste udiveně kroutili hlavou nad tím, jak zajímavě zapůsobila náhoda? Potkali jste se se starým známým na nečekaném místě nebo za zvláštních okolností? Zjistili jste někdy, že osoba, se kterou jste se potkali, je úzce spjata s někým vám blízkým? Kolikrát jste si už řekli "ten svět je ale malý"?

Občas se zvláštní souhrou okolností a náhod setkáme nebo poznáme s někým, kdo je nějak spojený s našimi nejbližšími a známými nebo s naší minulostí. Bývalého spolužáka, kterého jste neviděli 30 let, potkáte na zájezdu za hranicemi. Vašeho vnuka ve škole učí dcera vaší kamarádky z dětství. Jdete k lékaři a zjistíte, že ten nový doktor je vaše bývalá láska. Prodáte auto a za pár let si ho koupí váš mladý soused v bazaru. Takových kouzelných náhod se v životě stane mnoho, až si možná říkáte, že to nemůže být náhoda.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.