Střední Čechy: Sníh zastavil vlaky, problémy jsou i na silnicích

13. listopad 2014

Předpovědi meteorologů, kteří varovali před dalšími přívaly sněhu, se vyplnily. Od středečního odpoledne vytrvale sněží, vrstva čerstvého sněhu pokryla prakticky všechny silnice, problémy jsou i na železnici. Situaci ve středních Čechách pro vás sledují i krajánci Českého rozhlasu Region.

Silnice ve Středočeském kraji jsou po středeční sněhové kalamitě sjízdné pouze se zvýšenou opatrností. Na silnicích vyšších tříd leží zbytky sněhu po pluhování. Silničáři upozorňují, že se na mnoha místech v kraji mohou na vozovkách tvořit sněhové jazyky. Kritická byla po ránu situace na teplické dálnici D8, kde stály stovky kamionů od pátého kilometru před Prahou, problémy byly i na dálnici D5, kde havaroval kamion a zablokoval celou dálnici ve směru do Prahy.

Silničáři museli uzavřít komunikaci II/268 vedoucí z Mnichova Hradiště do Dolní Krupé, která je z Libereckého kraje nesjízdná. Policisté uzavřeli také Nádražní ulici v Mladé Boleslavi, kde na přejezdu v ranních hodinách vykolejil vagón. Kamion také zablokoval silnici I/16 u Velvar na Kladensku. Uvízlé kamiony jsou i před Slaným na silnici R7 ve směru od Prahy.

autoři: pek , Michal Trnka , Jana Huzilová , Von , Pavel Pavlas , Jana Káninská , Marta Vacková
Spustit audio