Středočeská koupaliště jsou připravena na letní sezónu

1. červen 2008

Léto se blíží mílovými kroky a proto redaktoři Českého rozhlasu Region vyrazili na kontrolu připravenosti středočeských koupališť a plováren. V Mladé Boleslavi se inovované městské koupaliště otevře v polovině června, připraveny nebo dokonce otevřeny jsou zařízení ve většině ostatních středočeských měst. Smůlu budou pravděpodobně mít koupelechtiví obyvatelé Hořovic a zavřené zůstane i jedno z koupališť v Kladně.

V Kladně je pro návštěvníky připravené koupaliště u Sletiště i místní Aquapark. V areálu koupaliště prošel rekonstrukcí minigolf, rozšířená bude letos nabídka občerstvení. Aquapark kromě tradičního vyžití na atrakcích nabídne také slunnou terasu, která je v provozu už v těchto dnech. Bohužel letos se neotevře kladenské koupaliště Bažantnice a to kvůli rozsáhlé rekonstrukci, která bude pokračovat i v letních měsících.
Na Nymbursku by měla fungovat všechna koupaliště a hlídaná jezera, tak jako v loňském roce. Nového provozovatele má koupaliště v Městci Králové, který tam opravil plot, vyčistil bazén a upravil plochu okolo bazénu. Nového provozovatele má i Jezero v Poděbradech.
Téměř stejně budou fungovat i koupaliště a bazény na Berounsku. Bohužel ani letos se do léta nepodaří opravit bazén v Hořovicích, tak aby se v létě v něm mohlo koupat.
Sezóna spojená s opalováním a koupáním už včera začala na Kolínsku a Kutnohorsku. V provozu je například letní plovárna v areálu Vodního světa Kolín. Otevřeno bude mít každý den od devíti do jednadvaceti hodin. Také na Kutnohorsko můžete vyrazit za příjemným letním osvěžením. Zatímco třeba koupaliště ve Vrdech otevře své brány až koncem června, ostatní kutnohorské letní bazény jsou už v provozu.
autoři: Michal Trnka , Jana Huzilová , Michal Plšek , Pavel Pavlas , Jana Káninská
Spustit audio