Středočeské akvaparky otevírají, příbramský až v půlce června

22. květen 2020

Akvaparky ve středočeských městech se příští týden po koronavirové odstávce otevírají návštěvníkům. Lidé budou moci za přísnějších hygienických podmínek zavítat do plaveckých areálů v Berouně, Kladně, Slaném, Rakovníku či Čestlicích.

Naopak příbramský akvapark příští týden zůstane ještě zavřený, v provozu bude jen sauna a venkovní bazén. S otevřením se počítá až v první polovině června.

V kladenském akvaparku zatím zůstane zavřený pavilon atrakcí, kapacita je dočasně snížena na 100 návštěvníků.

Řadě omezení se nevyhne ani areál v Berouně. "Nebude v provozu parní kabina, Kneippův chodník a část bistra přístupná z bazénu," uvedla mluvčí radnice Jitka Soukupová.

Většina příbramských sportovních zařízení je po nucené odstávce už v provozu. V polovině května se otevřel zimní stadion a zbývá už jen akvapark s venkovním bazénem, jejichž provoz vláda povoluje od 25. května. Vnitřní bazén ale zůstane přesto mimo provoz. Podle ředitele městských sportovních zařízení Jana Slaby jsou důvodem náhlé dílčí stavebně technické komplikace, snížený komfort pro návštěvníky a náročnost provozu za zpřísněných podmínek.

"Budova akvaparku včetně vybavení má svá nejlepší léta bohužel za sebou. Vzhledem k faktu, že zastupitelstvo města Příbram nyní neschválilo celkovou rekonstrukci akvaparku, a bude tak nutné pokračovat v provozu stávajícího akvaparku pravděpodobně několik dalších sezon, je potřeba začít nyní nahlížet na opravy tak, aby byly i z dlouhodobého hlediska efektivní," uvedl Slaba.

Dalším omezením je podle něj fakt, že by nebylo možné otevřít všechny atrakce, konkrétně by se lidé museli obejít bez parní kabiny a chrliče vody v malém bazénu a kapacity všech zařízení by byly výrazně omezené.

S ohledem na prodloužení odstávky vnitřního bazénu bylo rozhodnuto o dřívějším zprovoznění venkovního bazénu, a to už 29. května namísto 1. června. Otevřeno bude každý den, za předpokladu hezkého počasí, od 11:00 do 19:00, a to i ve všední dny.

Spustit audio