Středočeský Hořín a Solenice dostanou peníze na likvidaci povodní

25. únor 2003

Hořín na Mělnicku a Solenice na Příbramsku dostanou finanční prostředky na likvidaci následků loňských srpnových záplav z povodňového konta Středočeského kraje. O příspěvku v celkové výši přes 4,3 milionu korun rozhodla krajská rada na posledním zasedání. Návrh musí ještě odsouhlasit zastupitelstvo.

Obci Hořín chce kraj přispět částkou 3,230.000 korun na úhradu oprav základní a mateřské školy. Solenice by měly dostat téměř 1,140.000 korun na obnovu budovy obecního úřadu včetně mateřské školy a centrální kotelny. Středočeská rada už v polovině prosince loňského roku rozdělila část prostředků z krajského povodňového konta postiženým obcím v okresech Praha-západ a Mělník. Dvacet milionů korun rozdělila 16 obcím v okolí Prahy a 15,6 milionu 23 obcím na Mělnicku.

Ve Středočeském kraji způsobila velká voda škody odhadnuté na více než deset miliard korun. Kraj na odstranění následků záplav připravil téměř 180 milionů korun jak z rozpočtu, tak z veřejných sbírek. Očekává, že další miliony ještě dostane od státu.

Spustit audio