Středočeský kraj už nechce tojecool.cz za 2 miliony korun

28. květen 2012

Středočeský kraj ruší internetovou stránku pro mladé tojecool.cz, jejíž pořízení stálo skoro dva miliony korun. Jako první jsme o této kauze informovali už v polovině března.

Podle vedení kraje byla tato zakázka předražená a sporně vysoutěžená. Jestli souvisí s případem bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha a vzetím sedmimilionového úplatku, není jasné.

O zrušení internetové stránky pro mladé rozhodla rada kraje. „Všechny projekty, které se v médiích objevily, že by mohly být předražené jsme nechali prověřit auditem. Na základě toho jsme došli k závěru, že ten projekt není zcela potřebný pro Středočeský kraj a z toho důvodu jsme ho zastavili,“ vysvětlil důvody náměstek středočeského hejtmana pro regionální rozvoj Marcel Chládek z ČSSD a potvrdil, že pořízení stránky mělo stát skoro dva miliony korun: „Ta částka se pohybovala do dvou milionů korun, v té horní hranici.“

Vznik stránky kritizovala krajská opozice, odborná veřejnost i učitelé. Podle nich by tuto stránku žáci a studenti vytvořili zdarma maximálně za několik tisíc korun. Společnost Koch & Koch, která měla stránku vytvořit, zatím rozhodnutí kraje nekomentovala.

autor: Pavel Pavlas
Spustit audio