Stříbro s příchutí zlata. Pod skvělým úspěchem hokejové dvacítky jsou podepsáni i tři odchovanci Přerova

6. leden 2023 16:24

Na stříbrné medaili českých hokejových juniorů na mistrovství světa v Kanadě mají velkou zásluhy i tři hráči, kteří hokejově vyrostali v Přerově. Jde o obránce a kapitána Stanislava Svozila, brankáře Tomáše Suchánka a útočníka Martina Ryšavého. 

Zlatá tečka ve finále s javorovými listy těsně neklapla, i tak se ale čeští hokejisté do dvaceti let postarali na mistrvoství světa v Kanadě úspěchu, který se tuzemskému hokeji nepovedl už 18 let. Na medaili se čekalo od bronzu v roce 2005. Zlato, na které Česko dosáhlo v letech 2000 a 2001, nakonec o chlup nevyšlo. I přesto šlo o fanstastický úspěch.

Ač není draftovaný, má před sebou skvělou budoucnost. Má opravdu výborně nastavenou hlavu.
Trenér české dvacítky Radim Rulík o Tomáši Suchánkovi

A tři rodáci z Přerova jsou pod ním podepsáni velmi tučně. Brankář Tomáš Suchánek se dokonce ocitl v týmu turnaje, o kterém hlasují novináři. 

Suchánek, který odchytal všech sedm zápasů, zakončil šampionát s úspěšností zákroků 93,40 %. Svozil si připsal osm bodů (1+7), útočník Ryšavý zapsal tři body (1+2).

„Tomáš je vynikající kluk a skvělý brankář. Myslím si, že ač není draftovaný, má před sebou skvělou budoucnost. Má opravdu výborně nastavenou hlavu, je to výborný kluk,“ pěl ódy na Suchánka hlavní kouč české dvacítky Radim Rulík.

Poslechněte si ohlasy z české kabiny po skončeném finále, které Rulíkův výběr prohrál až v prodloužení těsně 2:3.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autoři: Petr Tomášek , dja
Spustit audio