Sváteční bílkový chlebíček

Na poslední chvilku si s cukrářkou Petrou Burianovou upečeme v Apetýtu bílkový chlebíček. Tradiční dobrotu, do které můžete dát všechno, co máte rádi.

Ingredience jsou na jednu formu (na tzv. jelení hřbet).

Na sváteční bílkový chlebíček budete potřebovat:

  • 6 bílků
  • 150 g pískového cukru
  • 100 g polohrubé mouky
  • 100 g vlašských mletých ořechů
  • 2 lžíce oleje
  • 50 g rozinek
  • 25 g sušených brusinek
  • 25 g nasekaných pistácií
  • čokoládovou polevu na dokončení

Postup najdete v přiloženém audiu.

Nezbývá než popřát sladký vánoční čas!

Související

  • Makové kytičky podle Petry Burianové

    Dnešní sladký recept z knihy Cesta z těsta pro vás má autorka kuchařky i vítězka soutěže Peče celá země – Petra Burianová.

  • Strouhané řezy

    V pátečním Apetýtu pro vás máme další sladký recept. Tentokrát by mohli zajásat ti, kteří mají rádi rychlou přípravu a tím pádem i rychlý výsledek.

  • Smažené švestky ve skořicovém těstíčku

    Josef a Saša Senohrábkovi jsou zkušení kuchaři a celoživotní partneři. Vaří poctivě a s láskou, se zkušenostmi, které posbírali v různých restauracích, kde společně vařili.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.