Švestková povidla nebo badyán do guláše? Proč ne, shodli se účastníci lánského GULÁŠfestu
Desítka týmů na náměstí v Lánech změřila síly ve vaření guláše. Mezi jejich tajné ingredience patřil libeček, badyán nebo švestková povidla. Osmý ročník kuchařské soutěže Gulášfest se vydařil a amatérští kuchaři dokázali, že uvařit skvělý guláš umí i v polních podmínkách. Pořadatelé k tomu s nadsázkou dodávají, že tradiční akce je určená všem, kteří „nejsou líní se dobře najíst“.
Soutěžící týmy dostaly podle pravidel vodu, cibuli, maso. Další ingredience už byly v jejich režii. „Máme dvě ingredience, kterým věříme - povidla a černé pivo,“ prozradili například kuchaři ze spolku Hamtáto.
Jinou strategii zvolil místní tým Hokejová síň Hošek. Na svém stanovišti měli rovnou dva hrnce. V jednom se vařil guláš a v tom druhém? „Tam se vaří ovarové koleno, abychom měli vývar do guláše, protože dávat tam jen vodu, to je hřích. A zároveň máme i takovou svačinku,“ vysvětlili s úsměvem.
Deset týmů připravilo deset různých gulášů a každý byl úplně jiný. Je to skutečně možné? „Co kuchař, to guláš a proto je soutěž taková krásná,“ potvrdil porotce a zároveň šéfkuchař restaurace Chateau Svatý Havel a Ginger a Fred Zdeněk Jánský.
Vítězný titul i sud piva si odnesl nováček soutěže – seskupení Pohůni. Na druhém místě skončili Vašírováci a na třetím Medvěd samotář.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
‚Bez zbraní budeme jen umírat.‘ Na Ukrajině panuje rozčarování, že se svět dívá jinam, popisuje Boháč
-
ANO ‚hází do důchodové reformy vidle‘, nesejde se s vládou a prezidentem. ‚Odmítáme dělat stafáž,‘ sdělilo
-
Evangelický farář musí umět všechno. Jan Satke se rozhodl, že vymění církev za lokomotivu
-
Bolestný pohled, rána pro český tenis, říká Štěpánek o dotační kauze na svazu. Do jeho vedení nechce