Tatarské Pochoutky s Michalem Dlouhým

Hodinu před nedělním polednem s datem 16. března dorazil do Studia chuti herec Michal Dlouhý. Pro Naďu, Patrika a také pro vás, naše posluchače, si připravil svou vyhlášenou specialitu - tatarský biftek z pravé svíčkové.

Pokud si poslechnete záznam pořadu, zjistíte, kdy a komu Michal pomáhal s vařením v noci. Také se pochlubí jak balil holky, jak se učil anglicky v Karibiku a zjistíte kolik umí vyjmenovaných slov. Chybět nebude příspěvek o vzniku tatarského bifteku, rychlovýslech, hra s pěti slovy a hlavně dobrá nálada!


Tatarák Michala Dlouhého:

Ingredience:
600 g pravé hovězí svíčkové (nebo roštěnce), cibule, 4 vejce, sůl, kečup Heinz, worchestrová omáčka Heinz, drcený kmín, mletá paprika, dijonská hořčice
chléb a olej na topinky, hodně česneku

Postup:
Maso naškrábeme nožem, nebo rozemeleme v kutru či mlýnku na maso. Poté vmícháme 4 vejce, najemno nakrájenou cibuli, kečup, hořčici, worchestrovou omáčku a koření - vše dle chuti.
Servírujeme na topinky potřené česnekem.
Ideální je zapíjet pivem nebo dobrým vínem.

DOBROU CHUŤ!


Pochoutky s Michalem Dlouhým

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.