Teplé zimní zahrady, pracovní pila, péče o chrup psa

8. leden 2011

V tomto díle se dozvíte, jak má správně vypadat teplá zimní zahrada. Jakou potřebuje údržbu a péči a co se v ní dá pěstovat. Pokud chcete stromy prořezat nebo je „jinak“ upravit, je nejvyšší čas. O tom, jakou pracovní pilu byste si měli vybrat a jak s ní zacházet, pro vás zjišťovala Markéta Vejvodová. S veterinářkou Janou Bendovou budeme mluvit o tom, jak psům čistit zuby a také o prevenci zubního kamene.

Teplé zimní zahrady
A teď se zaměříme na zimní zahrady. Existuje jich několik typů. My si dnes povíme o tzv. teplé zimní zahradě, kde v tomto období udržujeme teplotu mezi 16 – 22 stupni. A můžeme sem umístit například rostliny z exotických krajů. O své zkušenosti se s námi rozdělí zahradník Václav Straka. O rozhovor ho požádal Jan Zítka.

Rodinné konstelace
Rodinné konstelace je skupinová terapeutická metoda, která nám dokáže pochopit nejrůznější komplikované rodinné vztahy. Ale nejen to, pomáhá s nejrůznějšími psychickými problémy a především umožní nám pochopit komplikovanou situaci, ve které se nacházíme. O tom, jak tato terapie probíhá a jak jí můžeme konkrétně využít hovořila Markéta Vejvodová s terapeutem Zdeňkem Šimanovským.

Pracovní pila
Měli jste možnost o svátcích v klidu obejít vaší zahradu a podívat se zblízka na vaše stromy? A máte pocit, že by potřebovaly upravit? Anebo byste rádi s příchodem jarního sluníčka měli na zahradě či terase více sluníčka? Pokud chcete stromy prořezat nebo je „jinak“ upravit, je nejvyšší čas. O tom, jakou pracovní pilu byste si měli vybrat a jak s ní zacházet hovořila Markéta Vejvodová s Michalem Pobežalem ze společnosti Mountfield.

Péče o chrup psa
Zubní kámen patří mezi největší problémy, co se psího chrupu týká. O tomto neduhu a jeho prevenci nám teď poví víc veterinářka Jana Bendová. O rozhovor na toto téma ji požádal Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr
Ostropestřec: Aktivuje jaterní činnost a tím detoxikaci celého organizmu, protože projevy stárnutí nejsou ničím jiným než viditelným ukazatelem poškození jater.

autor: Eduard Hrubeš
Spustit audio