Tereza Boučková upekla bulharskou musaku

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si pozvali do Pochoutek jako hosta spisovatelku Terezu Boučkovou. Ta dodnes ráda peče musaku podle své bulharské babičky. A tak se rozhodla, že nás ji naučí a odhalí tajemství bulharské kuchyně.

U vaření se vždy dobře povídá, takže jste se dozvěděli, co ještě dobrého vařila a pekla bulharská babička, co dobrého Tereza ochutnala a jaká jídla má ráda. Prozradila nám, jak dlouho se píše jedna kniha, jestli je lépe být hladový nebo sytý a zda jako pošťačka mohla nosit v brašně s dopisy i jídlo a proč ji honil zlý pes.

Bulharská musaka:
1 velká cibule, trochu sádla, ½ kg hovězího mletého masa, bulharská směs koření čubrica, 1 kg brambor, 3 menší cukety, jedno vajíčko, trochu mléka na rozkvedlání, sůl, pepř a zakysaná smetana

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.