TIP NA VÝLET: Hradozámecká Noc 2021 ve Středočeském kraji

30. červenec 2021

Letošní v pořadí již 12. ročník oblíbené akce proběhne v noci ze soboty 31. července na neděli 1. srpna. Památky nabídnou noční prohlídky, divadelní, hudební i taneční vystoupení či prohlídky běžně nepřístupných prostor.

Hradozámeckou noc ve Středočeském kraji můžete zažít například na zámku Konopiště, na hradě Krakovci nebo Točníku a Žebráku a dalších.

Ze zvonice v Mělníku máte nádvoří zámku jako na dlani

V areálu zámku Mělník si připomenete letošní výročí kněžny Ludmily. Zastavte se ji navštívit v místě, ke kterému kněžna Ludmila neodmyslitelně patří. Zažijte zámek Mělník ve světle svíček s jeho nezapomenutelnou atmosférou. Vydejte se do dávné minulosti za přítomnosti historických postav při komentovaných prohlídkách noblesních interiérů.

Obranná věž má kolem sebe hradbu, která byla doslova vestavena do skály

V Českém Šternberku bude vaši návštěvu očekávat další slechtična. Noční hrané kostýmované prohlídky v doprovodu vznešené Marie Eusebie ze Sternberka. Krátce před svatbou s urozeným Bořitou z Martinic přijímá šlechtična návštěvy a nadšeně vypráví o životě v 17. století, o novinkách na Českém Šternberku i o tom, co je nového v českých zemích.

Tisové bludiště na zámku v Loučni

A na zámku Loučeň prožijete Hradozámeckou noc naboso. Bosé prohlídky zámku, zdravý životní styl naboso, chůze po žhavém uhlí, malování nohama, bosý závod a další. Dále každou hodinu po celou noc až do 5 hodin nonstop ty nejlepší zámecké prohlídky.

Seznam památek, kde můžete letos Hradozámeckou noc zažít, včetně podrobného programu, otevírací doby a vstupném nalezne zde.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.