TIP NA VÝLET: Navštivte Zoo Chleby a Zoopark Zájezd. Uvidíte desítky letošních mláďat

23. červenec 2021

Do Zoo Chleby se můžete zajet podívat na mláďata u lam, velbloudů, gueréz pláštíkových nebo sovic sněžných. Do Zooparku Zájezd zase na malé lemury nebo mláďata chameleonů.

Zoo Chleby

Zoo Chleby na Nymbursku chová přes sto druhů zvířat a řada z nich se letos rozmnožila. Nová mláďata můžete vidět u lemurů kata, ve stádu lam, v rodině velbloudů, u gueréz pláštíkových nebo sovic sněžných. A to nejsou zdaleka všechna.

V nové části zoo si mohou návštěvníci v průchozím výběhu nakrmit daňky. Samozřejmě jenom granulemi, které jsou zde umístěné v prodejním automatu. Děti zde potěší, kromě moderního hřiště, také džíp s vyhlídkou na dva impozantní lvy v novém pavilonu.

 Zoo Chleby je otevřena každý den od 9 - 18 hodin. 

Zoopark Zájezd

V rodinném Zooparku Zájezd poblíž Kladna si užijete zvířata opravdu zblízka. Při komentovaném krmení můžete pozorovat třeba skupinu lemurů kata s mláďaty. Mláďata uvidíte i v největší přístupné kolekci chameleonů na světě.

Děti zde určitě potěší kontaktní zookoutek s domácími zvířaty včetně Ušákova, s největším druhem králíků na světě. Samozřejmě ani zde nechybí dětské hřiště.

Zoopark Zájezd je otevřen každý den od 9 - 18 hodin.

autor: JMys
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka