TIP NA VÝLET: Středověké slavnosti v Kozmicích na Benešovsku a festival Dvorky v Čáslavi

3. září 2021

V sobotu 4. září proběhnou v Kozmicích velké středověké slavnosti včetně rytířského turnaje. Formanova Čáslav nabídne spoustu zábavy v průběhu celého víkendu v dalším ročníku festivalu Dvorky.

II. Kozmická bitva

Kozmice na Benšovsku srdečně zvou všechny zájemce o historii, ať již z řad šermířů či diváků, na již druhý ročník kozmických slavností. Co vás bude čekat? Velký historický průvod obcí, šermířský turnaj, lítá bitva, nebo i scénická zábavná vystoupení.

Během programu budete moci zhlédnout kapelu Metanoon, taneční skupinu Srdcové Eso, ohňovou show Novus Origo, turnaj lehkooděnců a těžkooděnců, ukázku sokolnictví, vystoupení skupiny Dies Mortis, alchymistu Bavora nebo drezuru koní Black Unicorn.

Více informací na: https://bitva-kozmice.webnode.cz/

I. ročník festivalu Čáslavské Dvorky

Dvorky 2021

První zářijový víkend se v Čáslavi a blízkém okolí opět otevřou dvory, dvorky, zákoutí, zahrady i vnitřní prostory všem, kteří touží po setkání či zážitku, kteří mají chuť zkusit něco nového nebo si chtějí užít pocit, že se opět něco děje.

Druhý ročník Dvorků nabídne dospělým i dětem řadu koncertů, divadelních představení, komentovaných prohlídek, uměleckých workshopů a mnoho dalších nevšedních příležitostí k setkání, tvoření a kulturně laděné zábavě.

Vstup na celý program je zdarma (s výjimkou drobných nákladů na spotřebovaný materiál v dílnách).

Druhý ročník Dvorků bude slavnostně zahájen v pátek 3. září v 18 hodin na zahradě Diakonie a ukončen v neděli 5. září v 17 hodin na náměstí Jana Žižky z Trocnova.

Více informací a podrobný program na: www.formanovacaslav.cz

autor: JMys | zdroje: Formanova Čáslav , Středověké kozmické slavnosti
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka