TIPY NA VÍKEND: Adventní tvoření na zámku Veltrusy nebo Ladova zabíjačka v Levandulovém údolí

19. listopad 2021

V sobotu 20. 11. si můžete na zámku Veltrusy od 10:00 do 17:00 vyrobit vlastní adventní výzdobu. V Levandulovém údolí ve Zdicích zažijete oba víkendové dny tradice, zvyky a svátky měsíce listopadu.

Podzimní tvoření na zámku Veltrusy

Na adventní věnec patří přírodní materiály

V sobotu 20. 11. od 10:00 do 17:00 zaplní zámecké prostory zaplní tvořivé dílny s možností vyrobit si vlastní adventní výzdobu a naučit se nové dekorativní a výtvarné techniky při výrobě vánočních dárků. Bude i tradiční zdobení perníčků a výroba svíček z včelího vosku. Během zámeckého tvoření bude otevřen i prohlídkový okruh Aristokracie: začátek konce, který bude uzpůsoben tématu Vánoc.

Další informace na webu pořadatele.

Ladova zabijačka v Levandulovém údolí

Zabíjačkové dobroty

Posvícenská hra pro rodiny, zamilované páry i party přátel 20. a 21. 11. Procházkou si tento víkend naposledy zažijete tradice, zvyky a svátky měsíce listopadu v českém kalendáři. K pořádné zabijačce, kterou milujeme z Ladových obrázků, patří jelita, jitrnice, prejt a koleno nebo šunka z vepříka. Bramboráky a lokše maštěné sádlem. Polévky s máslovou jíškou, koláče a buchty, rohlíčky a horké nápoje. A tak to přesně bude v Levandulovém údolí.

Připijeme si na život a krásu naší přírody, darů našich farem a sadů i zahrad Levandulovým svařákem, punčem nebo grogem. Pro milovníky horké čokolády, BIO čajů nebo našich limonád, ledových čajů jsme připravili různé varianty. Pro bohyně rozléváme Levandulové prosecco a bio levandulový vaječný koňak.

V duhové hale budou znít zvonky a duch zimy provoní BIO esenciální oleje, které k ní patří, nejen ten náš Levandulový. Svíčky a lucerny doprovodí naše ohňové topení a samozřejmě milí terapeuté se o vás postarají tak, abyste na chvíli zapomněli na tu šílenou dobu, kterou žijeme. Je čas, kdybychom se měli měli více tolerovat, mít se rádi, zstavit se a nenechat se podporovat v nenávisti a zlobě. Přijeďte načerpat energii a sílu a také třeba nakoupit nádherné vánoční balíčky plné klidné mysli, veselého střeva a imunity z čisté přírody. Ve zdravém těle, zdravý duch.

Otevírací doba v sobotu a neděli 10:00 až 7:00.

Další informace na webu pořadatele.

autor: JMys | zdroje: Státní zámek Veltrusy , Levandulové údolí Zdice - Chodouň
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka