TIPY NA VÍKEND: Den otevřených dveří Českého rozhlasu Region a Hrabalovo Kersko

19. květen 2023

Historická budova Českého rozhlasu v Karlíně, odkud vysílají Český rozhlas Region a Radio Praha se v sobotu 20. května a v neděli 21. května otevře veřejnosti.

Den otevřených dveří Českého rozhlasu Region

Den otevřených dveří Regionu - Tereza Čistotová

Přijďte se podívat, odkud pro vás vysíláme. Ve studiu Regionu uvidíte moderátora přímo v akci, zpřístupněno bude také legendární hudební Studio A i činoherní Studio B.

Čtěte také

Tak pokud vás zajímá, jak se dělá rádio nebo jak náročná je práce moderátora, tak dorazte do naší karlínské budovy. V rámci Dne otevřených dveří a festivalu Open House Praha ji na celý víkend zpřístupníme široké veřejnosti.

A právě o této budově natočil před 5ti lety – k 95tému výročí rozhlasu - architekt, herec a spisovatel David Vávra následující reportáž:

S vedoucím programu, webeditorkou nebo zprávařkou nahlédnete do vysílacích studií Regionu a Radia Praha, po trojramenném schodišti vystoupáte k legendárnímu Studiu A nebo si můžete odpočinout na zahradě s altánem.

Těšíme se na vás v budově Českého rozhlasu Region 20. a 21. května od 10 do 18 hodin, Hybešova 10, Praha 8 – Karlín.

Hrabalovo Kersko 2023

Hrabalovo Kersko 2019

Dne 20. května 2023 se uskuteční v Kersku tradiční setkání příznivců díla Bohumila Hrabala.

Hrabalovo Kersko začíná dopoledním pochodem Kerskem s výkladem po místech, která měl Bohumil Hrabal rád. Poté následuje odpolední program v lesní části ateliéru.

Setkat se můžete se zajímavými hosty, kteří Hrabalovo Kersko opakovaně navštěvují. Po celý den k příjemné pohodě hraje živá muzika, nymburský pivovar čepuje Postřižinské pivo, další občerstvení, soutěže, prodej knih… Od 10:00 do 16:00 bude také otevřena Hrabalova chata.

V tento den se spisovatelova chata opět otevře veřejnosti. V rámci festivalu Hrabalovo Kersko vystoupí také zpěvačka Jana Fabiánová nebo herečka Jitka Zelenohorská.

Akce se uskutečňuje ve spolupráci s městem Nymburkem, Klubem čtenářů Bohumila Hrabala při Městské knihovně v Nymburce, Městským kulturním střediskem v Nymburce, Muzeem Bohumila Hrabala v Nymburce, obcí Hradištko a Pivovarem Nymburk.

Podrobný program na webu Lesního ateliéru Kuba.

autor: JMys | zdroje: Hrnčířské trhy Beroun , Město Rakovník
Spustit audio