TIPY NA VÍKEND: Den otevřených dveří Českého rozhlasu Region a velká chovatelská výstava ve Slaném

13. květen 2022

Den otevřených dveří Českého Rozhlasu Region se uskuteční v sobotu 14. května od 10 do 16 hodin. Ve stejný den přivítá areál modelářského střediska ve Slaném chovatele a fanoušky drobných zvířat.

Den otevřených dveří Českého rozhlasu Region

Přijďte s námi v sobotu 14. května oslavit 20. narozeniny Regionu a 99. narozeniny Českého rozhlasu do historické budovy v pražském Karlíně.

Těšit se můžete na prohlídku secesně-klasicistní budovy s působivou atmosférou. Navštívíte nahrávací studia, včetně legendárního Studia A, kde natáčela své hity většina našich hudebních legend českého popu. Poprvé vám také ukážeme nově zrekonstruované vysílací studio Regionu.

Den otevřených dveří Českého rozhlasu Region

Vašimi průvodci budou moderátoři, zprávaři a další kolegové, kteří se podílejí na přípravě vysílání. Moderátoři, a pro tento den i kuchaři, Patrik Rozehnal a Honza Macoun vám dokonce předvedou své kuchařské umění a připraví skvělé pochoutky.

Na zahradě karlínské budovy si budete moci dokonce i zatancovat. Lekce tance si pro vás připravil choreograf a tanečník Petr Veleta.

Fotografie, jako vzpomínku na zajímavé chvíle, vám pořídí naši kolegové ve fotkoutku. Dětem určitě udělá radost malování na obličej nebo modelování z balonků. A jestli nostalgicky vzpomínáte na jarní hraní kuliček, potěšíme i vás - náš úžasný kuličkový stůl bude připraven.

Těšíme se na vás v budově Českého rozhlasu Region 14. května od 10 do 16 hodin, Hybešova 10, Praha 8 – Karlín.

Výstava ve Slaném a králičí hop

Závody Králičího hopu mají mnoho fanoušků (ilustrační foto)

ZO ČSCH Slaný pořádá 14.května výstavu králíků, holubů, drůbeže, exotického ptactva a akvarijních rybek. Výstava bude rozšířena o ukázku králičího hopu a mazlící koutek pro děti i dospělé.

Obohacením výstavy je expozice včelařů, prodejní výstava kaktusů, prodej chovatelských potřeb, stánky s občerstvením a laskominkami, stánek s ručně dělanými dřevěnými výrobky a stánek s tematickými hrníčky a dárkovými předměty.

Výstava se koná v areálu modelářského střediska.

autor: JMys | zdroje: Hrnčířské trhy Beroun , Město Rakovník
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.