TIPY NA VÍKEND: Dobový letecký den v Mladé Boleslavi, Mělnická jizerská padesátka a Medová pouť Koleč

18. červen 2022

Dobový letecký den v Mladé Boleslavi v sobotu 18. 6. představí více než 50 letadel. Na mělnickém Náměstí míru vypukne Mělnická jizerská padesátka a obec Koleč na Kladensku zve Medovou pouť.

Dobový letecký den – Historical Airshow 2022

K vidění jsou historické unikáty i repliky

Po čtyřleté přestávce připravil Aeroklub Mladá Boleslav společně s Nadačním fondem letadla Metoda Vlacha opět velkou mezinárodní show v sobotu 18. června na letišti v Mladé Boleslavi. Ze zahraničí přiletí třeba letoun Dakota nebo stíhačka Corsair.

Čtěte také

Uvidíte pestrou přehlídku historických letadel z Čech, Rakouska Německa i z Velké Británie. Letecké muzeum Metoděje Vlacha představí opět všechny své létající exponáty včetně letadla Metoděje Vlacha, který právě před 110 lety poprvé odstartoval se svým letadlem na místě, kde dnes stojí jeho pomník. Replika tohoto letadla oslaví na letošním leteckém dnu 20 let úspěšného létání a předvádění veřejnosti.

Čtěte také

V doprovodném programu se představí historická auta z muzea Škoda Auto i ze soukromých sbírek, staré traktory i vojenskou techniku.

Letiště můžete navštívit již od 9 hodin a sledovat přílety historických i dalších letadel, tříhodinová letecká show začíná ve 13.00 hod akrobatickou ukázkou.

Fieseler Fi 156 Storch, Muzeum metoděje Vlacha, Mladá Boleslav

Mělnická jizerská padesátka

Náměstí Míru, Mělník (ilustrační foto)

Pro příznivce sportu a dobré nálady je v sobotu 18. června připravený 29. ročník (předposlední) tradičního recesistického "lyžařského" závodu Mělnická Jizerská padesátka.Vypukne na mělnickém Náměstí míru.

Přihlášky do závodu ve stánku PREZENTACE od 15:00 do 16:45 hod. Dětský závod ve 2 kategoriích (předškolní děti / školáci) v 16:00 hod.Koncert po skončení závodu od 20:00 hod. Vstup jako vždy volný.

Medová pouť na zámku Koleč

Včelí produkty

Medová pouť na zámku Koleč a venkovní Medová zábava se konají v sobotu
18. června 2022. Součástí je bohatý kulturní program po celý den. Těšit se můžete třeba na šermíře nebo taneční vystoupení se psy. A med samozřejmě chybět nebude.

autoři: Radek Duchoň , JMys
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.