TIPY NA VÍKEND: Křivoklání na Křivoklátě, Bělské balónové hemžení nebo dýňové slavnosti

30. září 2022

Užijte si víkend s našimi tipy na zajímavé akce.

Křivoklání na Křivoklátě

Gotický královský hrad Křivoklát

Ke Křivoklání neodmyslitelně patří také dobový jarmark. Ani ten nebude letos chybět. Tešit se můžete na turnajová klání, rytířské souboje plné akčních scén a zábavy. Novinkou je vystoupení gladiátorů. 

Na své si přijdou i ti, kteří mají rádi zvířata. Poutavý výklad a volné létání dravců sokolníka Teira je nezapomenutelným zážitkem.

I letos je připravena pravá keltská muzika v podání Vintage Wine, která nenechá v klidu nikoho, kdo na hrad zavítá. Chybět nebude ani kouzelník, filmová zbrojnice nebo dílničky pro děti. Nenechte si ujít jedinečnou podívanou a zábavu pro celou rodinu.

Noční stezka odvahy v Mladé Boleslavi

Čarodějnice

1. října 2022 se na vás připravují strašidla z celé Evropy! Po cestě setmělým parkem Štěpánka, která bude osvětlena jen slabými barevnými světélky, na vás čeká spoustu neživých exponátů, ale i živá strašidla.

Strašidelnou atmosféru budou dokreslovat tajemné zvuky. Byli jste už v kostlivcově zahrádce? Viděli jste strom duchů nebo lidské kosti? Viděli jste z blízka vlkodlaka nebo jste si potřásli rukou s kostlivcem? Ochutnali jste už někdy lektvar z pavouků a další strašidelné havěti?

Noční strašidelná stezka odvahy je vhodná pro děti od 4 let. Malé a bojácné děti startují od 16:00 do 17:30 hodin (to se ještě nestraší), nebojácné děti od 17:30 do 19:30 hodin. Od 19:30 do 20:00 start pouze bez baterky. Trasa je dlouhá cca 1 km.

Dýňové slavnosti v Levandulovém údolí

Dýně

Dýně od Brotánků ze sousedství a Levandule Chodouňská. Tvoření, vaření, pečení, smažení a uctění tradic z českého kalendáře. Přijďte si na slavnosti do Chodouně vyzkoušet, jak dokážete dýni rozzářit vy. Ochutnejte místní speciality a skvělé levandulové čaje pro klidnou mysl a pevné nervy.

Bělské balónové hemžení

Vzlet horkovzdušných balónů v okolí Bělé pod Bezdězem se koná celý víkend. 20. Bělské balónové hemžení – fiesta horkovzdušných balónů je nevšední zážitek pro celou rodinu. Vzlety balónů se za příznivého počasí uskuteční z okolí Bělé pod Bezdězem.

Od 16 hodin se koná i přehlídka historických traktorů. Od 17 hodin zahraje skupina The RockSet a od 20 hodin rozzáří tmu Ohnivá show!

autor: djo
Spustit audio