Tisíce lidí vymění v květnu auto za kolo, koloběžku nebo chůzi. Začíná výzva Do práce na kole, pěšky nebo poklusem

2. květen 2023 10:47

Začíná 13. ročník celostátní soutěže Do práce na kole, která má zaměstnance motivovat k pohybu a aktivní dopravě. A to nejen na kole, ale třeba i formou chůze nebo běhu. Organizátoři za spolku AutoMat nachystali pro účastníky výzvy také malou snídani, u stánku před Ministerstvem dopravy byla reportérka Karolína Burdová.

Od rána se ke stánku sjížděly desítky cyklistů a lidí na koloběžkách, k snídani pro ně organizátoři připravili třeba koláčky, banány nebo sušenky, nechyběl ani čaj a káva. Někteří účastníci přijeli ze vzdálenějších okrajů Prahy a v nohách tak měli klidně i třicet kilometrů.

Na kole přijel i šéf resortu Martin Kupka, který se do výzvy zapojil spolu s desítkami zaměstnanců ministerstva.

Květnová výzva sdružuje týmy, které se celý měsíc po městě pohybují aktivně, udržitelně, bezmotorově, zkrátka na vlastní pohon. Své cesty pak týmy zapisují ve svém profilu nebo přes mobilní aplikaci a soutěží mezi sebou nejen v počtu kilometrů, ale také v pravidelnosti.

Výzvy se můžou zúčastnit i jednotlivci, letos se přihlásilo více než 25 tisíc lidí z 51 měst. Registrace je prodloužena do 7. května na webových stránkách dopracenakole.cz.

Poslechněte si informace od Karolíny Burdové.

autoři: Karolína Burdová ,
Spustit audio

Související