Tomely, rozvržení dětského pokoje, exotičtí šneci

21. září 2013

Pokud máte rádi exotické a sladké plody, pořiďte si tomely. V posledních letech se oblibě mezi chovateli těší i exotičtí šneci. Co bychom o nich měli vědět?

Exotické ovoce: Tomely
Máte rádi exotické a sladké plody a rádi byste je pěstovali také na zahradě? A nejlépe, aby vám svým zabarvením listů zkrášlily i samotnou zahradu? Věřte, že to vše můžete, pokud si na zahradu pořídíte tomely. Mají doslova delikátní chuť a v rámci mnoha jejich druhů si můžete vybrat i takové, které vydrží středočeské klima. Na všechny informace, jak tomely pěstovat, se ptala Markéta Vejvodová Josefa Matějky ze společnosti pawpaw.cz.

Exotické ovoce
0:00
/
0:00

Figurky z PET lahví
Chcete trochu oživit vzhled vašeho balkonu? Zvlášť pokud bydlíte na sídlišti v paneláku, se určité zkrášlení tohoto prostředí může hodit. Výtvarnice Hannah Bartíková pověsila na svůj balkon pestrobarevné figurky, které jednoduše a rychle vytvořila z PET lahví. I nám řekla, jak si můžeme takovou výzdobu vyrobit. Hannah Bartíkovou v Libčicích nad Vltavou nedávno navštívil Jan Zítka.

Plastové lahve
0:00
/
0:00

Rozvržení dětského pokoje
Každý rodič chce z dětského pokojíčku vytvořit místo, kde se ratolest – případně ratolesti – dostatečně vydovádí. Ostatně příkazy typu „jdi do svého pokoje“ fungují asi v každé rodině – pokaždé z jiného důvodu. Ratolesti ale rostou a s jejich potřebami se také musí měnit „dětský pokoj“. O tom, jak dětem doma poskytnout to pravé útočiště pro hru, školu, ale především také pro odpočinek i spánek, mluvila Markéta Vejvodová s designérkou Věrou Tomíčkovou z bytového návrhářství TOTO studio.

Dětský pokoj

Exotičtí šneci
Mezi domácí mazlíčky patří i méně známí živočichové. V posledních letech se oblibě těší i exotičtí šneci. Afričtí plži určitě každého zaujmou na první pohled. Co bychom ale o nich měli vědět dřív, než si je pořídíme? Na to jsme se zeptali Romany Anděrové z pražské ZOO. O rozhovor ji požádal Jan Zítka.

Šneci, ilustrační foto
0:00
/
0:00

A co vás čeká v příštím díle?
V příštím díle se dozvíte, co je to vertikální zahrada. Je to žhavá novinka, ale určitě vám zpříjemní interiér vašeho domu. Podrobnosti se dozvíte v Hobby magazínu za týden. Jak odzvučnit místnost, ve které potřebujete být v naprostém klidu, vám poradí stavební odborník Radek Kachlík. Chcete svému dítěti pořídit psa? Jak psa naučit všem důležitým dovednostem, vám poví Líza Švejdová, odbornice na zájmové chovy.

Dobrá rada na závěr:
Jednoduchý trik, jak vyměnit gumu v prádle - když vytahujeme starou, na její konec hned přišpendlíme gumu novou.

Spustit audio