Tousty, hovězí vývar, vepřové medailonky a lívance jako dezert. Kuchaři a číšníci z Vlašimi skládají závěrečné zkoušky
Studenti vlašimského odborného učiliště oboru kuchař - číšník začali v pondělí skládat závěrečné zkoušky. Ve velkém vedru, které venku panovalo, umocněném všudypřítomnou párou z hrnců od rána vařili, ale také pekli a chystali sváteční tabule.
Jeden ze studentů si připravil například opečené tousty s kozím sýrem a brusinkami, hovězí vývar s drobením, vepřové medailonky z panenky se šťouchaným bramborem a jako dezert lívance. Další studentka uvařila bramborovou polévku a k hlavnímu jídlu roládu z jelení kýty. Někteří z nich vnímali jako problém, že se museli v době lockdownu jen doma sami učit a chodili jen na konzultace.
„Praxe byla normální až v posledních dvou měsících,“ říká vedoucí praktického výcviku vlašimského učiliště Martin Zvára. Podle jeho slov se to trochu podařilo trochu dohnat, i když reálné prostředí, kdy by mohli chodit studenti do restaurací, hotelů a cukráren, se asi na jejich výkonech projeví.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
ANO ‚hází do důchodové reformy vidle‘, nesejde se s vládou a prezidentem. ‚Odmítáme dělat stafáž,‘ sdělilo
-
Bolestný pohled, rána pro český tenis, říká Štěpánek o dotační kauze na svazu. Do jeho vedení nechce
-
Na pupečníku tkaničku, ve tváři tiky z alkoholového syndromu. Dnes je Dominika sebevědomá tanečnice
-
Evropská unie poprvé uvalila sankce na izraelské osadníky. Na Západním břehu útočí na Palestince