Tousty, hovězí vývar, vepřové medailonky a lívance jako dezert. Kuchaři a číšníci z Vlašimi skládají závěrečné zkoušky

21. červen 2021

Studenti vlašimského odborného učiliště oboru kuchař - číšník začali v pondělí skládat závěrečné zkoušky. Ve velkém vedru, které venku panovalo, umocněném všudypřítomnou párou z hrnců od rána vařili, ale také pekli a chystali sváteční tabule. 

Jeden ze studentů si připravil například opečené tousty s kozím sýrem a brusinkami, hovězí vývar s drobením, vepřové medailonky z panenky se šťouchaným bramborem a jako dezert lívance. Další studentka uvařila bramborovou polévku a k hlavnímu jídlu roládu z jelení kýty. Někteří z nich vnímali jako problém, že se museli v době lockdownu jen doma sami učit a chodili jen na konzultace.

Studenti oboru kuchař-číšník museli při závěrečných zkouškách připravit čtyřchodové menu

„Praxe byla normální až v posledních dvou měsících,“ říká vedoucí praktického výcviku vlašimského učiliště Martin Zvára. Podle jeho slov se to trochu podařilo trochu dohnat, i když reálné prostředí, kdy by mohli chodit studenti do restaurací, hotelů a cukráren, se asi na jejich výkonech projeví.

Spustit audio