Tramvaje na pražském Bubenském nábřeží nebudou jezdit do 15. prosince. Dokončuje se rekonstrukce trati

26. září 2022 10:43

Začala druhá a poslední etapa rekonstrukce tramvajové tratě na Bubenském nábřeží. V úseku Vltavská – Dělnická nebudou jezdit tramvaje až do čtvrtka 15. prosince do půlnoci. Mezi Strossmayerovým náměstím a Maninami bude zavedena náhradní autobusová doprava.

Stávající tramvajová trať na Bubenském nábřeží pochází z roku 1981. V roce 2003 byla celkově repanelizována v rámci odstraňování povodňových škod, ale v parametrech 80. let.

Nově zde bude snížena hlučnost, vymění se trolejové vedení včetně stožárů a také zastávka Pražská tržnice bude bezbariérová a kapacitnější. Rekonstrukce se bude týkat i kanalizace, vodovodu, vozovek i chodníků na Bubenském nábřeží.

Až do 15. prosince je v trase Maniny – Vltavská – Strossmayerovo náměstí zavedena náhradní autobusová linka X25. U tramvajových linek dochází ke změnám tras. Více informací najdete ZDE.

  • Linky číslo 1 a 25 jsou v úseku Strossmayerovo náměstí – Dělnická odkloněny přes zastávky Veletržní palác, Výstaviště, Nádraží Holešovice a Ortenovo náměstí.
  • Linka číslo 6 je ve směru od Kubánského náměstí ze zastávky Vysočanská prodloužena přes zastávky Kolbenova a Hloubětín do obratiště Lehovec.
  • V úseku Palmovka – Vysočanská je provoz linky číslo 6 posílen.
  • Linka číslo 12 je ve směru ze Sídliště Barrandov zkrácena do zastávky Vltavská (na předmostí Hlávkova mostu), odkud dále pokračuje jako linka číslo 14 směr Spořilov.
  • Linka číslo 14 je ve směru od Spořilova zkrácena do zastávky Vltavská (na předmostí Hlávkova mostu), odkud dále pokračuje jako linka číslo 12 směr Sídliště Barrandov.

První etapu, tj. rekonstrukci tramvajové tratě v úseku od světelné křižovatky na nábřeží Kapitána Jaroše u stanice metra Vltavská po křižovatku Bubenského nábřeží s Argentinskou ulicí Dopravní podnik hl. m. Prahy zrealizoval loni na podzim, před zahájením výstavby Štvanické lávky.

Druhá etapa rekonstrukce tramvajové tratě bude probíhat před Pražskou tržnicí od křižovatky s Argentinskou ulicí po ulici Komunardů. Dopravní podnik tím navazuje na výstavbu Štvanické lávky a dalších osm projektů koordinovaných Prahou v této oblasti. Část z nich bude probíhat současně s připravovanou rekonstrukcí tramvajové tratě.

Tramvajová výluka na Bubenském nábřeží

Na Vltavské byla dnes ráno i reportérka Karolína Burdová, poslechněte si podrobnosti.

autor: Karolína Burdová | zdroj: Dopravní podnik hl. m. Prahy
Spustit audio